nedjelja, 2. studenoga 2014.

Sendvič sa piletinom i gljivama


Evo recept za moj omiljeni sendvič koji je vrlo jednostavan i brz za napraviti.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Težina: lagano
Za: 2-3 osobe


Potrebni sastojci:

  •  500 g pilećih odrezaka (filea)
  • 1 pakovanje šampinjona
  • vrhnje za kuhanje 250 ml.
  • ulje za prženje

Gljive očistiti, oprati, i isjeći u što sitnije komade. Piletinu također možete oprati, i pregledati da li slučajno ima neka koščica, i isjeći na sitnije komade.


I gljive i piletinu pržiti 20 minuta uz miješanje, ali u dvije odvojene tave. Nakon 20 minuta spojiti gljive i piletinu u istu veću tavu i dodati začine po želji. Ja inače volim razne začine, tako da stavim: vegetu, so, biber, peršin, chili, crvenu papriku, bosiljak i  kurkumu. Zadnjih 5 minuta dodati vrhnje za kuhanje.


Ovako to izgleda kad je gotovo. Ja inače jedem u somunu,  možete staviti u baget ili neku kiflu, ali meni je ovako najbolje. Prijatno :)

Nema komentara:

Objavi komentar