Evo recept za moj omiljeni sendvič koji je vrlo jednostavan i brz za napraviti.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Težina: lagano
Za: 2-3 osobe
Potrebni sastojci:
- 500 g pilećih odrezaka (filea)
- 1 pakovanje šampinjona
- vrhnje za kuhanje 250 ml.
- ulje za prženje
Gljive očistiti, oprati, i isjeći u što sitnije komade. Piletinu također možete oprati, i pregledati da li slučajno ima neka koščica, i isjeći na sitnije komade.
I gljive i piletinu pržiti 20 minuta uz miješanje, ali u dvije odvojene tave. Nakon 20 minuta spojiti gljive i piletinu u istu veću tavu i dodati začine po želji. Ja inače volim razne začine, tako da stavim: vegetu, so, biber, peršin, chili, crvenu papriku, bosiljak i kurkumu. Zadnjih 5 minuta dodati vrhnje za kuhanje.
Ovako to izgleda kad je gotovo. Ja inače jedem u somunu, možete staviti u baget ili neku kiflu, ali meni je ovako najbolje. Prijatno :)
Nema komentara:
Objavi komentar